Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2016-07-05, 15:55   #1
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 224
Sharp$: 57347
Standard

V 86 Lindesberg 6 juli


V86 på orten igen och inte alls samma sportsliga klass som när onsdagarna avgörs på storbanorna. Hela juli ska onsdagarna flyttas ut till små banor och Solvalla själv får några lunchtrav och en breddloppsdag. Det är så sjukt att man spyr.

Det är några fina lopp i morgon på V 86 blandat med rena skräplopp. Nästan skandal med ett sånt lopp som avd 2 på detta direktsända spel. Det hade varit ett dåligt lopp även om det varit ett lunchlopp på Hagmyren typ.

En kort sammanställning av det viktigaste i den tidiga infon:

V86-1

Inte så mycket att orda om här. 80 procentaren Well Done La Marc spetsar, Björn Goop stryper tempot och kör en truddelutt till slut och vinner lätt. Hade fyra raka, varav tre från spets, innan den senast fick stryk under elitsloppshelgen i ett lopp som var 10 ggr mot detta. Det loppet vanns av Jörgen Westholms nya megastjärna Copimade som startar i ett annat lopp på V86an.

Skulle hon vara sjuk är det väl Babsans Lotus som vinner. Ska gå med samma balans nu som vid den mycket övertygande vinsten den 30 maj på Färjestad.

Måste också nämna Kulani som senast tävlade barfota runt om för första gången och var som en ny häst. Vann trots ett tungt lopp.

Beatinathedevil F blir väl andrahandare, men när jag sent i gör kväll körde lite lopp i lopparkivet kom jag i alla fram till att den inte har med spetsstriden att göra och vad händer sen ?


V86-2

Det är sorgligt att se sådana här lopp på V86 som sagt. Inte nog med att det är rena breddloppshästar. Dessutom ska dom köras av lärlingar över två volter. Att inte småbanorna borde få ordna travtävlingar av denna dignitet är väl detta lopp ett tydligt argument för.

Om man tittar på startvolten så tävlande Biran Akema barfota runt om ffg senast, och när det var Claes Svensson inblandad trodde man nog det skulle ge större effekt än vad det gjorde. Fick dock inte en optimal resa ska sägas.

Viktor Ideborn Flink kör en Roger Walmann tränad häst som verkligen inte imponerat hittills. Skoryck nu ?

20 meter efter måste Quickspin nämnas. Den har presterat betydligt bättre än vad raden visar när man rullar lite lopp i lopparkivet. Körs väl dessutom av en av de bästa kuskarna i loppet.

Il Mio Dea snackade man om att köra barfota runt om ffg i morgon men verkar som att man väntar med det. Håll koll på den sena infon.

Bambo Rozz såg rätt fin ut sist och har en bra kusk i vagnen.

Worship Lady borde duga lågnt i ett sånt här skräplopp om det skulle lösa sig från läget. Omöjligt att veta hur detta lopp blir kört med så många dåliga hästar och många tveksamma kuskar också.

Spelvärdesmässigt bör man nog inte som alla andra massgardera trots allt för insatserna kommer bli väldigt spridda i detta lopp troligtvis om det inte kommer någon superinfo i morgon.

V86-3

Ett klart bättre lopp detta. Här blir Veijo Heiskanen stor favorit med fina Lübeck. Näst senast vann den med massor av krafter kvar och tussarna oryckte. Senast fick den stryk, men inte av vilken häst som helst, utan av Reijo Liljendahls nya megastjärna Policy Of Truth som ju var förkrossande i E3 finalen i lördags.

Utrustningsmässigt två saker som är värda att nämna i den tidiga infon.

O M Dont Cry gick barfota runt om ffg senast i Åmål och var lite skrik på det. Tycker inte själv att det såg ut att ge megaeffekt, men tränaren säger att det är detta lopp den matchats mot och i morgon aviseras förutom barfota runt om även helstängt huvudlag och jänkarvagn. Intressant så klart.

Stall Roger Walmann pratar om att för första gången någonsin köra Doneisdone barfota runt om i morgon, och vi såg förra onsdagen vilken enorm effekt det kan ge på hans treåringar. Noterar dock från annan källa att den gått med aluminiumskor på slutet. Därmed ingen gigantisk ändring. Om man läser barfotalistorna på atg.se lyser det ju dubbeltrött på samma vis oavsett om det ändras från PG skor och brodd till barfota runt om eller från Aluminiumskor till barfota runt om.

Stallets andra häst All Knight gick barfota runt om ffg senast. Samma i morgon troligen men den var inte direkt nära att vinna senast.

V86-4

Snabbloppet där vi återigen får se fjorårets elitloppsvinnare Magic Tonight. Snart kommer väl svar på om den är slut och kanske om något eller några år hamnar som snabbloppare i Norrland eller om den kan komma tillbaka till samma nivå som i fjor. Ska gå barfota runt om, med helstängt och med jänkarvagn så helt optimalt med andra ord.

Det finns inget infomässigt i övrigt att rapportera om just nu. Strecklistan visar nog chanserna på ett bra vis.

V86-5

Ännu ett skräplopp i dessa sammanhang. Några ok hästar med dock.

Yes We Can kom från Witasp till Stig H i höstas men det gick inget vidare. Har blivit opererad under vintern och återkommer nu efter mer än ett halvårs frånvaro. Ingen dröm direkt med sådana spelobjekt på V86an. Kommer behöva lopp i kroppen enligt Stig H.

Clara R C har kapacitet och man ska ev ändra lite i huvudlaget på den i morgon.

Spark Rick trodde man skulle kunna bli en stjärna men vet inte om man brände skallen på den vid ett antal stentuffa lopp. Frågan är om den har något mer att komma med. I så fall ute i ett lämpligt gäng i morgon.

Bäst chans måste ändå Lets Dance DE ha. Det är en riktigt bra häst och det lyser dubbelrött i programmet att det blir spets med offensive Klaus Kern i vagnen och en startsnabb häst. Vem i detta gäng ska sen plocka ner den därifrån. En mycket gångbar spik som tyvärr ser ut att bli megafavorit.


V86-6

Kul med 3140m lopp men man hade verkligen gärna sett ett långlopp på V86 med lite bättre hästar än så här. Men 50 tkr i förstapris lockar inte dit de bättre 3140m hästarna så klart. Positivt också att det är ett lopp med skrällpotential. Favoriterna är klart sårbara känns det som.

Kent Knutssons Bound For Glory ser ut att bli knapp favorit. Den gjorde comeback nyligen efter 1,5 månads vila och Knutsson säger att den då var lugnt jobbad och kommer vara klart bättre i morgon. Kim Eriksson i vagnen i stället för Knutsson själv får man betrakta som ett klart plus.

Oerhört intressant info på Top Yllit. Senast i Vaggeryd ska banan ha varit så usel att man fick sätta på riktig tungbalans i sista stund och det klarade inte hästen. I morgon aviseras inte normal skobalans igen utan barfota runt om för första gången i år. Väldigt gynnad av distansen och får Jens Laursen till styrningen borde det vara toppchans. Det är dock inte bara att tuta och köra i dessa långlopp. De kräver oftast lite av kuskarna om dom inte kör totalt överlägsna hästar och Laursen tillhör väl ingen av de bättre i detta lopp direkt.

Två intressanta Stig H hästar som körs av loppet bästa kuskar. Digger Lord är svår att bedöma över denna distans och från detta läge men det löser kanske Örjan ? Sapajou ledde efter 250 m sist och vann lätt. Läget ? Carros Gift har läget och blir mycket spelad på Björn Goop men breddloppet den vann sist höll verkligen ingen hög klass.

V86-7

Ett fyraårslopp som innehåller några riktiga kanoner i form av Copimade och Le Miracle. Dessa två har nästan 90 procent av insatserna en dag innan loppet så tror man att någon av dom vinner är det spelvärdesmässigt läge att ta ställning.. Inte så kul med två streck och en obefintlig värdeökning.

Copimade har man höjt ribban med nu efter några grymma lopp. Man ska spelmässigt nog tänka på att den nog inte efter nästan 1,5 månads vila kommer att ställas i toppskick till detta lopp med de viktiga derbykvalen om 1,5 månad.

Det surras allt mer om att Le Miracle kommer ta ett steg till när man börjar ändra i utrustningen, men som väntat blir det inte den här gången för detta är inte heller för den här hästen något viktigare lopp.

Om man tror att dessa två kanoner tar detta som ett mellanlopp och inte är så sugna på några tömningar så ska inte spetsfavoriten New Muscle Ås eller Goops fina Bryssel glömmas.

V86-8

Ett V75 försök med flera fina hästar.

M T Joinville var en snackhäst i fjor och hårt spelad på V75 i sin fjärde start. Sedan skadad. Nu tillbaka och har vunnit två enkla 15 tkr lopp i Örebro.

Enjoy Boko måste väl ta spets och frågan är vilken taktik sen Erik väljer. Ingen open stretch i Lindesberg så inte helt givet.

Tobacco blev det lite skrik på senast när Walmannstallet ryckte alls skorna. Man säger att det inte funkade och därför blir det inte barfota runt om denna gång. Man ska dock inte vara säker. Det var oerhört många hästar som inte funkade på Kalmars bana i midsommar. Man satte dessutom senast på Jänkarvagn och den låter det som att man ska köra med även denna gång.

Markus Pihlström säger att han ska rycka alla skorna på Casanova Sisu och tror det kommer ge en väldigt effekt. Svårt att bedöma. Han tror ju nästan alltid på toppchans med allt. Man kan dock se att Per Nordström testade barfota runt om på den en gång och då blev det galopp.

Tror man Erik släpper spets så är det nog inte fel att spika M.T Joinville. Det beror såklart även på hur spelvärdet på den utvecklas i morgon när de flesta spelen kommer in.


Lycka till nu med V86an..............
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
DonDraper (+2), joback1 (+3), mijo14 (+5), rickyfashion (+5), asgaya3141 (+3), dado (+5), bomford (+5), busloket (+5), hugotheboss (+10)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-05, 18:03   #2
 
Reg.datum: sep 2014
Inlägg: 42
Sharp$: 1332
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
V86 på orten igen och inte alls samma sportsliga klass som när onsdagarna avgörs på storbanorna. Hela juli ska onsdagarna flyttas ut till små banor och Solvalla själv får några lunchtrav och en breddloppsdag. Det är så sjukt att man spyr.
Det är inte så att du kanske kan tänka dig att folk även i travens värld, förmodligen i detta fall gällande personalen på Solvalla, går på semester och då låter de större loppen vara på andra travbanor?
blondinrobert är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 02:19   #3
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 150
Sharp$: 1095
Standard

En av de bättre v86orna på "landet" men håller med att v86-2 är ett hån mot spelarna, lättare att förutse VR än detta lopp.
rickyfashion är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 05:54   #4
 
Reg.datum: jan 2012
Ort: Norrland
Inlägg: 589
Sharp$: 9847
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
V86-2

Det är sorgligt att se sådana här lopp på V86 som sagt. Inte nog med att det är rena breddloppshästar. Dessutom ska dom köras av lärlingar över två volter. Att inte småbanorna borde få ordna travtävlingar av denna dignitet är väl detta lopp ett tydligt argument för.

Tack för en som vanligt bra genomgång däremot håller jag verkligen inte med dig på denna punkt. Det är väl bättre att det finns åteminstonde 1 svårt lopp varje travdag? Sen kan jag tycka att detta lopp borde vara med på V5 loppen för att försvåra även denna spelform. Trav ska inte vara lätt och 1 lopp / travdag kan vi nog leva med för att få upp svårighetsgraden och utdelningen på omgången.
boozty är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 08:47   #5
 
Reg.datum: aug 2015
Inlägg: 57
Sharp$: 693
Standard

Äntligen Örjan upp på Västerbo Highflyer SPIK!
keewa124 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 09:16   #6
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 871
Sharp$: 37878
Standard

Jag sållar mig också till dem som tycker det är bra att de har några öppna lopp i varje omgång. Det finns gott om stänkare i andra loppet då strecken är väl spridda, och då rensar det nästan oavsett vem som vinner.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 09:22   #7
 
Reg.datum: apr 2013
Inlägg: 1 803
Sharp$: 4151
Standard

Det finns omgångar som erbjuder fantastisk sport fast med mediokert eller rent dåligt spelvärde...

Sedan finns det omgångar med sämre sport med bra eller t.om fantastiskt spelvärde.


Är personligen rätt övertygad om att den ena omgången inte skulle existera om inte den andra fanns.

ONT: Jag tänker iaf spika Västerbo då jag är övertygad att han mosar Magic tonight! MT streckas inte förrän han gjort något annat än hängt med!
Speedyearl är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 09:36   #8
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 224
Sharp$: 57347
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Speedyearl Visa inlägg
Det finns omgångar som erbjuder fantastisk sport fast med mediokert eller rent dåligt spelvärde...

Sedan finns det omgångar med sämre sport med bra eller t.om fantastiskt spelvärde.


Är personligen rätt övertygad om att den ena omgången inte skulle existera om inte den andra fanns.

ONT: Jag tänker iaf spika Västerbo då jag är övertygad att han mosar Magic tonight! MT streckas inte förrän han gjort något annat än hängt med!
Det är väl dock inte så att en omgång, speciellt när det handlar om 8 lopp att lösa, blir spelvärd bara för att man lägger in ett 25 tkr lopp med breddloppshästar och orutinerade lärlingar. Det är nog inte det loppet som avgör utdelningen i kväll, för just i det loppet kommer spelarna sitta med många hästar i de flesta fall. Ska utdelningen dra iväg gäller det nog att några av de riktigt tunga favoriterna i avd 1,3,5 och spelarnas tvåhästarslås Magic Tonight/Västerbo Fantast i avd 4 och Copimade/Le Miracle i avd 7 faller. Om inte blir det sexrättsjackpot oavsett hur det går i avd 2 där strecken redan är väldigt utspridda.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 10:29   #9
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 48
Sharp$: 3754
Standard

Olle, har du sett några bra odds till idag? Hittar inte oddsen på Aftonbladet....
daza är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 11:32   #10
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 224
Sharp$: 57347
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av daza Visa inlägg
Olle, har du sett några bra odds till idag? Hittar inte oddsen på Aftonbladet....
Nä. Inget speciellt vad jag kunde se i morse till morgonkaffet varken hos B365 eller Unibet.
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 12:01   #11
 
Reg.datum: mar 2013
Inlägg: 559
Sharp$: 676
Standard

Tar Le Miracle sig förbi Copimade i starten? För jag tror att först fram kommer få överta och just nu lutar det mot att Erik faktiskt är först fram och sitter tidigt i ledningen. Någon som tror nåt annat?
sjukstuga är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 12:41   #12
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 688
Sharp$: 3012
Standard

Ladyofthelake och Västerbo Fantast lirar jag på förtidsspelen. 12 resp 13ggr på Bet365 är taget alla dagar i veckan. Båda hästarna har formkurvorna pekande uppåt och inget motstånd som avskräcker.
legolasse är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 12:48   #13
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

Fattar inte hur du resonerar, Olle...givetvis är en sommar-folkfest på Lindesberg att föredra, framför ett tomt ekande Solvalla denna årstid.
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 12:54   #14
 
Shooters avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 21 871
Sharp$: 37878
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Fattar inte hur du resonerar, Olle...givetvis är en sommar-folkfest på Lindesberg att föredra, framför ett tomt ekande Solvalla denna årstid.
Det är inget fel på Solvalla under sommaren, snarare tvärtom. Åker inte dit ut numera, men förr var det väldigt skönt att trosa runt och kolla hästarna och ta sig en bira. Det ena förtar inte det andra.
Shooter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2016-07-06, 12:57   #15
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 5 896
Sharp$: 11970
Standard

...mm...så var det för tjugo-trettio år sedan...
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hammering (+4)
mikaels är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td